“ALHAMDULILLAH, KEHADIRAN SYAIKHUL MENAMBAHKAN LAGI KEBAHAGIAAN RUMAH TANGGA BERSAMA ISTERI.” – NALURI KEBAPAAN SYAMSUL YUSOF TERLALU KUAT HINGGA TIDAK MAHU TINGGALKAN ANAK

Naluri Kebapaan Syamsul Yusof Terlalu Kuat Hingga tidak Mahu Tinggalkan Anak

PENGARAH Syamsul Yusof, 33, mengakui kehadiran anak, Syaikhul Islam, lapan bulan, sering membuatkan dia ‘terganggu’ untuk bekerja.

Setiap kali berada di pejabat, dia asyik memikirkan anak dan ingin segera pulang.

Katanya, dia kini bahagia menjalani kehidupan berkeluarga.

“Alhamdulillah, kehadiran Syaikhul menambahkan lagi kebahagiaan rumah tangga bersama isteri. Naluri sebagai bapa sangat kuat hinggakan setiap kali hendak keluar bekerja rasa sangat berat.

“Apabila berada di pejabat, saya selalu fikirkan anak. Sebab saya tahu waktu bangun dan tidur. Kalau pulang, penat macam mana pun, saya mesti luangkan masa bermain dengannya.

“Saya perlu hargai momen ini. Kalau boleh, saya tidak mahu terlepas walau sesaat. Pendek kata, kehadiran anak sulung ini menambahkan lagi kebahagiaan rumah tangga bersama isteri,” katanya kepada Harian Metro.

Kata Syamsul, selepas isterinya Puteri Sarah bersalin, baru dia baru faham kenapa wujud peribahasa syurga di bawah tapak kaki ibu.

“Saya tengok Sarah seorang yang kuat semangat. Setiap hari keluar bekerja, saya selalu berpesan jaga anak dengan baik.

“Saya sangat menghargai apa yang dilakukan Sarah untuk keluarga kami. Sudah semestinya sebagai suami, saya sentiasa memberi sokongan kepadanya.

“Dalam masa sama, saya berterima kasih kepadanya kerana menjadi isteri dan ibu yang baik. Sejak berkahwin, dia sangat memahami kerja saya. Walaupun ada ketika saya kena juga pujuk dan ambil hatinya,” katanya.

Cukup dikenali melalui filem KL Gangster dan Munafik, Syamsul bakal muncul dalam filem Makrifat Cinta pada 1 Februari tahun hadapan. Filem arahan Kamal G itu menampilkan Syamsul dan Nora Danish selaku watak utama.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 14 Disember 2017 @ 2:03 PM mymetro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here