Antara 5 Selebriti Terkenal Ini Kini Tidak Lagi Kerabat Diraja Buat Ramai Tertanya-Tanya Kenapa? Selebriti No 5 Antara Paling Cantik Pelakon dan Model Namun..!!

 

Jika sebelum ini kami pernah senaraikan beberapa selebriti tanah air yang berkahwin dengan kerabat diraja, kali ini kami paparkan pula 5 selebriti yang kini tidak lagi bergelar kerabat atau orang istana. Meskipun begitu, menurut sesetengah adat, bagi mereka yang bercerai mati masih lagi dianggap sebahagian dari kerabat dan bagi yang bercerai ketika hidup, taraf mereka turut ditarik semula.

2 Kaki Lagi Best Combo Sudah Tiba Untuk Masa Yang Terhad!
Sponsored by KFC
1. Mazuin Hamzah Dan Pengiran Muda Sufri Bolkiah
Masih ingat dengan kumpulan Quinnary M? Pada tahun 1987, salah seorang bekas ahli kumpulan itu, Mazuin Hamzah pernah menggemparkan negara apabila beliau dilamar oleh seorang putera diraja paling kaya di di dunia, Pengiran Muda Sufri Bolkiah.

Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

Menerusi sumber Utusan, majlis pernikahan pasangan ini yang diadakan di Istana Brunei juga diperkatakan sehingga bertahun-tahun lamanya. Namun begitu, hangat.com difahamkan pada tahun 2003 pasangan ini telah bercerai dan Mazuin kini hanya dikenali sebagai Dayang Hajah Mazuin Hamzah.
2. Dato Sri Maria Menado dan Almarhum Sultan Abu Bakar
Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

Salah satu bintang veteran favourite hangat.com. Pada 1963, primadona filem Melayu, Maria Menado dilamar oleh Sultan Pahang, Almarhum Sultan Abu Bakar. Perkahwinan Maria dengan Almarhum Sultan Abu Bakardikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Tengku Norashikin, Tengku Idris dan Tengku Baharuddin. Kasih mereka tetap berpanjangan sehinggalah kemangkatan baginda sultan.

Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

Namun begitu pada 1978, cinta Maria bertaut kembali apabila bertemu jodoh dengan seorang ahli perniagaan, Datuk Dr. Mohd. Husain Yusof. Pada Oktober 2017, Maria menerima darjah kebesaran dari Istana Pahang yang membawa gelaran Dato Sri.
3. Manohara Dan Tengku Fakhry
Hangat.com sering memaparkan artikel mengenai kehidupan peribadi bintang Indonesia ini.Mendirikan rumah tangga sekitar 2009, pelakon dan juga model terkenal ini, Manohara disahkan cerai dengan adinda Sultan Kelantan, Tengku Fakhry.

Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

Manohara telah memohon cerai setelah mengaku dicederakan oleh Tengku Fakhryselain terdapat pelbagai faktor dan masalah sepanjang mereka bergelar suami isteri. Namun ada yang mengatakan ini hanya berita palsu dan sehingga sekarang belum ada yang sahkan kesahihannya.
4. Azrinaz Mazhar Hakim Dan Sultan Hassanal Bolkiah
Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

Berita perkahwinan mereka turut menjadi perbualan apabila Sultan Brunei berkenan untuk menjadikan bekas personaliti TV3, Azrinaz Mazhar Hakim sebagai isteri pada 2005 dan mendapat gelaran Duli Yang Teramat Mulia Pengiran Isteri Azrinaz Mazhar. Namun setelah memiliki dua cahaya mata, Azrinaztelah diceraikan pada 2010 dan gelaran diraja itu turut ditarik.
5. Amelia Thripura Henderson Dan Tunku Dato’ Harrunnarrassheed Putra
Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

Suatu ketika dahulu wajah Amelia sering kali muncul di kaca televisyen menghiasi pelbagai ruangan iklan. Pelakon dan model yang sudah dewasa ini telah mendirikan rumah tangga bersama Tunku Harun yang juga anak saudara Sultan Kedah pada Ogos 2015 di Carcosa Seri Negara, dengan nama barunya Putri Noor Amelia Thripura Henderson binti Abdullah.

Antara 5 Selebriti Yang Kini Tidak Lagi Bergelar Kerabat Diraja Kenapa ya??.

sumber:hangat.com Namun begitu, hasil carian terkini Hangat.commengenai perkembangan model ini menerusi sebuah forum, Amelia dikatakan telah bercerai malah gambar-gambar Tunku Harun di Instagram nya juga sudah dipadam. Adakah benar mengenai khabar berita ini atau hanyalah spekulasi dari netizen semata-mata? Kami sendiri tidak pasti, mungkin anda punyai jawapannya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here