Digelar ‘Kunyit’ Apabila Muat Naik Foto Iqram Dinzly Cium Dahi, Ini Respon Johan Arrif Buat Netizen Tergamam…

Selain daripada ahli keluarga, sahabat sejati juga merupakan insan penting dalam hidup kita. Tanpa mereka hidup pastinya akan kesunyian serta tiada tempat untuk berkongsi kegembiraan atau masalah. Seperti yang anda tahu, Iqram Dinzly kini mengalami fasa ‘tidak tentu arah’ dimana anda boleh lihat foto serta video yang dimuat naik oleh Iqram di Instagram.

Sedar dengan perkara itu, rakan artis Johan Arrif telah melawat Iqram dan beri sokongan moral kepada sahabatnya itu. Tindakannya itu juga mendapat pujian dari netizen.

Terbaru, Johan telah memuat naik foto Iqram mencium dahinya sebagai tanda terima kasih diatas sokongan diberikan. Tetapi ada seorang pengguna Instagram salah tafsir foto itu.

Netizen terharu

Walaubagaimana pun, ramai memuji tindakan Johan kerana itu lah membuatkan pelakon ‘Juvana’ itu sebagai insan yang baik dan mengambil berat terhadap rakan-rakannya. – ohbulan

“Menari, Jumpa Ustaz Kazim”

PETALING JAYA: Pelakon Johan As’ari tidak menyangka video dia sedang menari bersama pelakon kontroversi Iqram Dinzly dalam siaran langsung Instagram baru-baru ini menjadi tular dan disalah tafsir netizen.

Johan, 31, berkata kehadirannya ke kediaman pelakon itu di Ipoh, Perak sekadar untuk bertanya khabar dan menziarahi sahabat yang tular dengan aksi-aksi pelik.

“Rancangan saya pada awalnya untuk berjumpa Datuk Ustaz Kazim Elias di Ipoh, jadi dalam kesempatan itu saya singgah berjumpa dengan Iqram di rumahnya.

“Saya menari suka-suka sahaja untuk hiburkan Iqram dan saya sedar tentang rakaman secara langsung itu. Saya minta maaf dan tidak sangka pula orang salah tafsir sehingga menjadi tular,” ujarnya kepada mStar Online.

Johan As’ari Pun Menari Di Instagram

Johan membawa Iqram bertemu Ustaz Kazim.

Video secara langsung Johan dan Iqram mendapat perhatian dan ratusan komen netizen pada Isnin.

Sementara itu, Johan berkata, masyarakat perlu memberi sedikit masa untuk Iqram yang dirasakan menghadapai beberapa tekanan dan masalah peribadi.

“Bagi saya dia okey sebenarnya, cuma perlu beri sedikit masa kerana ibunya yang masih dalam edah akibat kematian suami,” ujarnya.

Dalam pada itu, Johan berkata, dia turut membawa Iqram menziarahi Ustaz Kazim di kediaman penceramah bebas itu.

Johan berkata, dia berhasrat untuk belajar di madrasah yang dikendalikan Ustaz Kazim selepas tamat penggambaran drama terbarunya.

“Saya menziarah Ustaz Kazim dan berniat untuk belajar dengan beliau selepas selesai penggambaran drama terbaru saya yang bermula 8 Januari ini,” ujarnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here