Fathiya Latif Buat Hal Lagi. “Tak Boleh Ke Bagi Perogol Peluang Kedua?”

Okay, bukan sebiji ayat sebegitu yang Fathia Latiff tuliskan di Twitter tetapi maksudnya sama. Baru baru ini, Fathia Latiff telah memberikan reaksi terhadap satu berita tentang hukuman yang telah dijatuhkan kepada seorang penjenayah.

Seorang penganggur telah dijatuhi hukuman mati dan penjara 18 tahun serta 12 sebatan selepas dia didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi Kota Bharu hari ini kerana merogol dan membunuh seorang suri rumah tiga tahun lalu di Gua Musang, Kelantan.

Terpanggil untuk memberikan komen, Fathia Latiff menulis yang tidakkah undang undang boleh memberikan peluang kedua kepada individu tersebut sedangkan jenayah itu telah dilakukan lebih 3 tahun dulu.

Ramai yang tidak bersetuju dengan pandangan Fathia Latiff ini dan berkata urusan taubat antara individu itu dengan Tuhan urusan peribadi juga hukuman dunia mesti dilaksanakan untuk pengajaran.

Anda rasa perlukah ada undang undang untuk memberi peluang kedua kepada penjenayah sebegini atau anda tidak bersetuju dengan Fathia Latiff? (rtky/m)

Keterangan Mangsa Cabul Dirasakan Lucu, Tweet Lelaki Ini Teruk Dihentam.. Apa Yang Lawak?

Sebagai pengguna media sosial, seseorang haruslah bijak melontarkan pandangan mengikut kesesuaian isu. Janganlah pula menjadikan musibah yang melanda orang lain sebagai satu bahan gurauan.

Seperti kes cabul yang berlaku di Surabaya Indonesia ini, seorang pesakit mendakwa dicabul seorang jururawat lelaki sewaktu dia tidak sedarkan diri. Namun, individu ini merasakan perkara tersebut lucu lalu dihentam pengguna twitter lain. Apa yang lucu?

Dari kesian rasa nak gelak pulak

Keterangan yang diberikan lucu?

Kenapa nak gelak?


Cabul is universal issue, not funny

Sumber : Azlan Sulaiman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here