Related image

Related image

[Gambar] Wajah selebriti Malaysia yang dah jadi tembun. No 4 paling ‘whatt??’

 

Related image

1. Zed Zaidi

Kini beliau aktif di dalam kesukarelawan dan kebajikan di dalam persatuan atau ngo. Jawatan yang di sandang adalah Presiden Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) di sini la bermula era baru dalam kehidupan beliau di mana kontroversi menjadi sebahagian hidupnya. Bermula dengan perjuangan membantah kemasukan Artis Luar yang tidak mengikuti saluran Undang-Undang Negara kontroversi yang amat ketara sejak beliau menjawat jawatan sebagai Presiden SENIMAN adalah mengenai kemenangan AARON AZIZ di Anugerah Bintang Popular. Beliau berpendapat Anugerah Malaysia untuk Orang Malaysia.

Dengan prinsip perjuangannya di dalam industri seni Beliau mewujudkan Tagline ” ANAK SENI PEWARIS BUDAYA, SENIMAN RAKYAT UNTUK NEGARA. Semejak beliau memimpin SENIMAN banyak perubahan telah berlaku dan suara beliau mewakili anak seni ini di dengari oleh pihak kerajaan. Perjuangannya mengenai Rumah, Insurance untuk artis serta kebajikan proaktif membuahkan hasil sehingga kerajaan menerima cadangan beliau iaitu mewujudkan Perumahan Khas artis di bawah Perumahan Rakyat 1 Malaysia serta loan (PR1MA), dan kesungguhan kerajaan memberikan insurance kepada artis dibawah SKIM INSURANCE SENIMAN atas cadangan beliau sendiri kepada menteri Tan Sri Rais Yatim.

Mungkin kerana terlalu busy nak selamatkan artis lain, dia lupa nak selamatkan ‘perut sendiri.’

2. Almy Nadia

“Saya ingin menurunkan berat badan demi suami dan diri sendiri. Saya belum kurus sepenuhnya seperti susuk tubuh asal namun ada perubahan berbanding sebelum ini.

“Sebelum ini saya hanya muat baju bersaiz XL dan baju ketika mengandung namun secara perlahan-lahan sudah beransur kepada saiz lebih kecil. Suami banyak memberikan sokongan kepada saya untuk menguruskan badan.

“Namun, dia tidak memaksa saya mengurangkan berat badan dalam tempoh singkat dan secara drastik kerana saya masih menyusukan anak. Malah, sebagai tanda sokongan, Fizz menghadiahkan mesin sauna untuk kegunaan di rumah,” katanya kepada BH Online.

3. Ako Mustapha

Banyak yang boleh digossipkan berkenaan pelakon ni. Tapi tak ada kene mengena dengan sebab musabab dia jadi gemuk skrg ni. Mungkin tak ada job buat diri tu stress, mana tau.

Mungkin isu perkahwinan yang dulunya kontroversi tetap bermasalah hingga ke hari ini. Apa yang penting, bertemakan tajuk cerita ni, Ako Mustapha dah ‘out of shape.’

4. Shah Jaszle

Berehat seketika selepas isteri, Hanis Husna bersalin anak sulung, Shahz mengaku tidak menjaga pemakanan sehingga berat badan naik mendadak sepanjang tempoh itu.
“Saya beritahu isteri, kalau saya bukan selebriti, saya pasti seronok kerana tidak perlu berfikir mengenai penjagaan makanan atau senaman.
“Bahagia sungguh apabila dapat menikmati segala jenis makanan yang ada. Sehinggakan berat badan naik mendadak,” katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun, keseronokan itu hanya dinikmati seketika apabila memikirkan karier lakonan adalah pendapatan utamanya bagi menanggung keluarga.

5. Abby Abadi

Abby di dalam entri tersebut memberitahu dia dan suami berkenalan secara tidak sengaja ketika mereka berdua aktif dalam bidang politik.

Ketika pertemuan pertama dengan suaminya dia menegur rantai yang dipakai di lehernya kerana dia memberitahu haram bagi lelaki memakainya.

Namun ketika itu Faizal menjelaskan ia adalah kad media yang digantung. Bagaimanapun tidak lama selepas itu, dengan spontan dia menanggalkannya.

Melihat tindakan Faizal ketika itu, Abby merasakan lelaki berkenaan seorang yang mudah menerima teguran dan mereka mula berkenalan lebih rapat.

Di awal perkenalan mereka pula, dia mengajar Faizal memakai jubah. Faizal pada mulanya menolak kerana merasakan ia bukan imejnya yang sebenarnya.

Namun, lama kelamaaan suaminya itu mula membiasakan diri memakai jubah tanpa dipaksa.

Selepas beberapa bulan berkenalan, Abby memberitahu mereka terus merancang untuk berkahwin dan kini Faizal seorang suami dan bapa yang sangat baik kepadanya dan tiga orang anaknya (hasil perkahwinan dengan bekas suami, Norman Hakim)

 

Mungkin terlalu bahagia dengan suami ketiga membuatkan Abby dah tak jaga shape lagi.

6. Johan

Johan atau nama sebenarnya Muhammad Yazid Lim Mohd Aziz, 28, berkata, penambahan itu bermula apabila dia sering menemani isterinya, Ozlyn Wati, yang sarat mengandung lapan bulan itu makan malam sehinggakan berat badan pasangan itu bertambah.

“Sejak isteri mengandung, dia cukup suka memasak dan sayalah yang akan makan kebanyakan daripada masakannya, dia pun kuat makan.

“Jadi, apabila kandungan turut terjejas dengan penambahan berat badan isteri, kami membuat keputusan untuk saling menjaga pemakanan antara satu sama lain.

“Dan sejak mula kawal pemakanan lapan bulan lalu, saya berjaya mengurangkan berat badan sebanyak tujuh kilogram (kg) daripada berat asal iaitu 85 kg,” katanya.

 

Tambah penyampai radio Era FM itu, dia juga mengambil inisiatif dengan kembali aktif semula bermain sukan bola sepak bersama pemain-pemain veteran Selangor yang pernah ditinggalkannya dua tahun yang lalu.

Sumber: mstar.com, gempak.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here