Auto Draft

Auto Draft

Kasihan ! Bayi Ini Dilahirkan Tanpa Jari dan Ibunya Melakukan Hal Ini Semasa Hamil .. Hati-Hati Bakal Ibu Diluar Sana …

Auto Draft

Kisah tragis ini dialami oleh bayi dari keluarga Xiao Lei. Bila si ibu diketahui mengandung dia dan keluarganya sangat gembira dengan berita itu. Tetapi Xiao Lei berasa sangat kesepian, walaupun ada ibu mertua yang menjaga dia dan suami yang sangat menyukainya, dia masih berasa bosan dan kesepian. Dia tidak perlu melakukan kerja rumah, tidak ada hiburan di rumah, membuatnya tidak tahu apa yang perlu dilakukan sepanjang hari.

Apabila tiba masanya untuk melahirkan, semua orang sedang menunggu kelahiran bayi. Tetapi sebaik sahaja dia melihat bayi itu, suami Xiao Lei terkejut melihat keadaan anaknya, dia merasakan dirinya sendiri dan Xiao Lei tidak mempunyai sebarang penyakit

Auto Draft

Doktor berkata: terdapat kemungkinan disebabkan oleh jangkitan toxoplasma, yang menyebabkan perubahan bentuk organ kanak-kanak. Apa yang membuatnya pelik ialah mereka tidak ada anjing atau kucing, bagaimana mereka boleh mendapatkan jangkitan ini?

Semua ahli keluarga keliru, Xiao Lei juga hanya senyap. Rupa-rupanya, ada hari ketika pergi ke taman belakang rumah, Xiao Lei menemui kucing liar yang sangat menyedihkan. Pada masa itu hati Xiao Lei tersentuh untuk membawanya, memandikan dan menyikat bulu kucing itu. Xiao Lei tidak memberitahu suaminya mengenai perkara ini, dia secara senyap-senyap memberikan rumah kucing itu tempat tinggal. Xiao Lei tahu tidak ramai orang yang akan pergi ke halaman belakang supaya tidak ada yang akan melihatnya. Ternyata haiwan kucing adalah haiwan pembawa kuman Toxoplasma yang membahayakan janin pada rahim.

Sumber dari SamSendat

 

Tercekik Tulang?..amalkan Rahsia Ini Pasti Berkesan

Meskipun tercekik tulang sering dianggap tidak begitu serius namun jika dibiarkan akan menyebabkan kita rasa tidak selesa. Jika anda telah cuba dengan minum air yang banyak namun tidak juga berhasil, bolehlah mencuba 7 petua ini untuk mengatasi masalah tersebut.

1. GARAM

Masukkan sedikit garam ke dalam secawan air suam dan minum sekerap mungkin sehingga tulang tidak lagi melekat pada tekak.

2. NASI

Ini petua tercekik tulang yang paling biasa kita dengar daripada mak-mak. Kepalkan nasi hingga membentuk bola yang besar. Telan perlahan-lahan agar tulang yang tersekat dibawa bersama ke dalam perut.

3. MINYAK ZAITUN

Minum satu sudu minyak zaitun untuk melincirkan tisu-tisu sekeliling kerongkong. Dengan ini tulang yang tersekat akan mudah keluar.

4. BUAH PISANG

Masukkan sedikit buah pisang ke dalam mulut. Kulum dan biarkan sehingga cairan terhasil dalam mulut kemudian telan perlahan-lahan.Minum juga sedikit air untuk memudahkan tulang yang tersekat keluar bersama buah pisang yang ditelan tadi.

5. CUKA MAKAN

Salah satu petua tercekik tulang adalah dengan menggunakan cuka. Minum satu sudu cuka makan untuk mengeluarkan tulang yang tersekat.

6. ROTI DAN LEPA KACANG

Sapu lepa kacang pada roti dan biarkan dalam mulut beberapa minit sehingga air liur berkumpul disekelilingnya. Telan perlahan-lahan agar tulang yang tersekat akan tertanggal bersama roti.

Yang ini kalau tak tercekik pun memang sedap dimakan!

7. KACANG

Makan segenggam kacang. Tak kisahlah apa-apa jenis kacang. Sebab anda akan makan dalam kuantiti yang kecil saja. Teksturnya yang keras membantu menanggalkan tulang yang tersekat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here