Nad Zainal Pula Berang Selepas Terima Pelabgai Kecaman Mengenai Isu Anaknya Jawapannya Buat Ramai TERDIAM!!

PETALING JAYA: Pelakon Nad Zainal berang apabila dituduh sengaja mencari jalan tidak mahu menyusukan anaknya Fahad Ibrahim yang kini berusia setahun selepas dia meminta tip tersebut di laman sosial.

Nad, 28, berkata, dia berbuat demikian atas sebab tertentu terutamanya kerjaya sebagai pelakon kadang-kala memerlukan dia berjauhan daripada anak sulungnya itu.

“Terima kasih kepada yang beri cadangan, setiap ibu ada masalah berbeza, Yem (Fahad Ibrahim) ok dengan susu formula, cuma dia masih nak melekat dengan mak dia dan kerja saya kena travel, tak semua tempat ada peti ais (untuk menyimpan susu badan).

“I marah gila bila orang mula marah mak-mak tak mahu breastfeeding. I kalau ada 24 jam I susukan OK? Serius menyampah baca komen. come on la, mana ada mak sanggup buat anak terseksa. Dah tulis pun kapsyen untuk outstation,” tulisnya di Instastory.

image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2018/01/29/nad-berang/~/media/1947a32a28cc49cc938509b60a7fdf3f.ashx?la=en

Nad Zainal Pula Berang Selepas Terima Pelabgai Kecaman Mengenai Isu Anaknya Jawapannya Buat Ramai TERDIAM!!

Nad sudah kembali aktif sebagai pelakon.

Pelakon drama Fatonah Azali itu berkata, tujuan dia mahu memisahkan susu badan adalah bagi memudahkan jika kanak-kanak itu berada bawah jagaan suaminya.

Bagaimanapun, Nad berkata, tindakan itu dibuat bukanlah secara drastik sebaliknya perlahan-lahan.

“Saya bagi dia let go secara perlahan, sebab bila malam dia akan cari mak dia, kesian suami, nenek dan atuk yang menjaganya. Cara korang komen macam I ni pendera budak,” tulisnya.

Nad atau nama sebenar Farah Nadia Zainal Abidin berkahwin dengan Faliq pada 18 Disember 2015. Pasangan ini dikurniakan cahaya mata lelaki iaitu Fahad Ibrahim Muhammad Faliq pada 14 0ktober 2016.

Baca lebih lanjut di http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2018/01/29/nad-berang/#MWcXywkADBfgs5Zz.99

 

Azab Dunia: Si Pembakar AL-QURAN. Apa Yg TERJADI Kepada Beliau Buat Ramai TERPANA !!!

Tindakan seorang paderi membuat demo pembakaran Al-Quran secara terbuka buat ramai umat Islam marah. Dengan izin Allah, apa yang terjadi kepada beliau buat ramai TERGAMAM…Nauzubillahiminzalik…

Azab yang sangat pedih menimpa seorang warga negara Amerika. Kerana mengoyak-goyak dan membakar Al-qur’an, dia terkena penyakit yang sangat misteri.

Semua jari di kedua tangannya melepuh, membusuk, dan menghitam. Selain itu, pada lukanya tersebut juga menimbulkan aroma yang tak sedap.

Azab Dunia: Si Pembakar AL-QURAN. Apa Yg TERJADI Kepada Beliau Buat Ramai TERPANA !!!

“Seperti bau busuk,” kata seorang dokter di Hospital of the University of Pennsylvania, tempat pria itu dirawat.

Pihak berkuasa sengaja menyembunyikan identiti lelaki ini. Kerana, sikap anti muslim yang sangat kuat oleh sebagian pihak, memunculkan kebimbangan terjadinya gelombang protes.

Kes penghinaan terhadap Al-quran, bukan kali ini saja terjadi di Amerika Serikat.

Sebelum ini, seorang pendeta berasal dari Florida, Amerika Serikat, Bob Old mengatakan bahawa dia akan membakar Al-Quran pada hari peringatan 11 September. Meskipun dikecam dunia, Pendeta Bob Old tetap melaksanakan aksinya pada Sabtu 11 September 2010 di Tennessee, Amerika Serikat.

Bersama dengan pendeta Danny Allen, Old melakukan aksinya di hadapan sekelompok orang yang sebahagian besarnya ialah pihak media.

Kedua pendeta itu menyiram dua Al-Quran dengan cairan pembakar, lalu melayurnya dengan api. Aksi dua pendeta itu dilakukan di pekarangan belakang kediaman Old, Springfield. Mereka mengatakan aksinya merupakan pesan dari Tuhan.

Old mengatakan bahwa gereja telah mengecewakan banyak orang karena tidak mendukung aksinya. “Saya yakin bahwa sebagai negara kita berada dalam bahaya,” ujarnya

“Ini adalah buku berisi kebencian, bukan cinta,” katanya sambil memegang Al-Quran sebelum kemudian membakarnya.

Kedua pendeta itu lantas melakukan apa yang disebutnya sebagai “demonstrasi damai” dengan sedikit gegak gempita. Delapan orang wartawan ikut menyaksikan aksi kedua rohaniwan gereja itu.

Sumber : tambahcheeze.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here