Palestin Di Zalimi. 254 Peluru BERPANDU Qatar Siap Sedia DiSasarkan Ke Israel Laknatullah !!! |

Posted on December 13, 2017

Sharing is caring!

Facebook0
Twitter
Google+0

gambar hiasan

 

Sikap anti-Israel makin meluas. Beberapa buah negara Teluk kini ikut mengambil sikap atas kebongkakan Israel. Salah satunya ditunjukkan Qatar. Pemerintah Qatar dikhabarkan telah menyiapkan 254 peluru berpandu terbarunya untuk langkah bersiap sedia.

 

Gambar Hiasan : Sumber : Google Images

 

“Qatar memiliki kemampuan ketenteraan untuk melindungi negara manapun, termasuk Palestin dari ancaman penjajah. Qatar tidak akan memiliki kesulitan untuk menggunakan peluru berpandu tersebut dalam Angkatan Bersenjatanya,” jelas tentera Qatar yang dipetik dari Sputnik.

 

Seperti diketahui, peluru berpandu automatik yang dimiliki Qatar ini sangat kecil dan ringan, serta telah digunakan oleh beberapa sekutu AS. Peluru berpandu ini dilengkapi dengan kawalan infra merah untuk memudahkan mengenai sasaran dan tidak bersuara kerana berputar saat ditembakkan, seperti peluru yang diletupkan dari sempadan.

 

Semakin hari di kebanyakan negara-negara Teluk membeli dan memborong untuk membeli bagi meningkatkan kemampuan ketenteraan.

Walau dalam kenyataan Qatar tidak menjelaskan secara langsung yang mereka akan gunakan peluru berpandu tersebut terhadap Israel, tapi ada bayangan yang ianya sebagai amaran terhadap negara Israel yang sangat kecil itu. Wallahualam.

Sumber : RakyatSejagad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here