Nama Jehan Miskin sebenarnya tidak asing lagi dalam dunia seni tanahair. Beliau merupakan seorang pelakon, peragawan dan pengacara televisyen Malaysia.

Loading…

Kelibat pelakon Jehan miskin amat jarang kelihatan dikaca televisyen. Mungkin kesibukkan dengan tugas-tugas lain menyebabkan dia jarang beraksi di pentas lakonan lagi. Adakah beliau sudah bersara di Bidang Seni?

Semenjak memulakan kerjaya dalam iklan Winston Kickboxer pada tahun 2001, anak kelahiran Pulau Pinang ini sudah terlibat dalam penggambaran empat iklan televisyen dan satu iklan cetak.
Beliau memulakan kerjaya lakonan dalam rancangan 3R pada tahun 2003, dan memegang peranan watak utama buat julung kalinya dalam telemovie Dengan Nama Cinta pada tahun yang sama.

Semenjak itu, beliau sudah terlibat dalam lebih 20 judul rancangan televisyen yang berbeza, terutamanya Gila-Gila Pengantin, Manjalara dan Inspirion. Jehan mula berkecimpung dalam lakonan layar besar pada tahun 2005 melalui filem Qaisy & Laila yang dirakam di Afghanistan.

Jehan juga dikenali sebagai pengacara televisyen versi Malaysia rancangan realiti So You Think You Can Dance.

Foto Menarik Jehan Miskin Bersama Keluarga Isteri di Korea Selatan..😍😍

Setahun masa berlalu seperti baru sahaja mendengar khabar mengenai Jehan Miskin yang akan beristerikan gadis dari Korea Selatan bernama Julie Camelia Rhee. Bersempena dengan ulangtahun perkahwinan mereka tersebut, pasangan bahagia ini sedang berlibur di Jepun dan juga negara asal Julie, Korea Selatan.

Melalui Instagram aktor berbadan sasa tersebut, mereka baru sahaja meninggalkan Jepun dan kini berada di Korea Selatan bersama-sama keluarga Julie termasuklah pasangan datuk dan nenek mereka yang berusia lebih 90 tahun.

Antara lain adalah pertemuan Jehan dan Julie dengan ahli keluarga juga sebagai memohon restu kerana menerima Jehan ke dalam keluarga mereka serta mengambil berkat Harabuchi (datuk) Halmoney (nenek) dan berharap perkahwinan mereka juga kekal seperti kedua-dua mereka.

Jom lihat foto yang dikongsikan oleh Jehan dibawah:

jehan miskin dan julie camelia rheejehan miskin dan isteri juliekeluarga isteri jehan miskin julie camelia rhee south koreajehan miskin bersama keluarga isteri di korea selatan

Untuk info tentang pasangan ini, Jehan, 34, mula bertemu dengan Julie, 29, seorang wanita berbangsa Korea sekitar lima tahun lalu di sebuah gimnasium di ibu kota. Selepas tiga tahun, Jehan memilih Julie menjadi calon isteri yang diinginkannya dan telah melamar Julie pada tahun 2012 di Menara Seoul, Korea. Pasangan tersebut telah diijabkabulkan dalam satu majlis akad nikah yang di Carcosa Seri Negara.

Sumber : kisahviralpress

Kredit – petuaviral.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here