putihkan kulit

Kulit di tangan dan kaki perlu peduli jika anda mahu mereka untuk kelihatan bagus. Terdapat banyak malam dan siang krim yang berjanji kesan pemutihan pada kulit, tetapi mereka sering tidak berkesan.

putihkan kulit

Tangan dan kaki adalah bahagian-bahagian badan yang paling terdedah kepada sinaran UV dan pencemaran alam sekitar. Kulit di retak adalah lebih mudah dan lebih cepat. Jika anda mempunyai lebih banyak melanin dalam badan, tangan dan kaki kulit akan mempunyai nada yang lebih gelap daripada yang lain daripada badan, untuk mengelakkan penipuan sama rata, anda boleh cuba ubat ini semula jadi dengan lemon, yang mempunyai keupayaan untuk mencerahkan warna kulit.
Lemon kaya dengan vitamin C dan antioksidan, yang mencerahkan warna kulit dan merangsang pertumbuhan sel baru. Berikut adalah cara untuk menyediakan ubat:

Bahan-bahan
Jus lemon
jus timun
serbuk penaik soda
Minyak kelapa
Secubit serbuk kunyit

Penyediaan
Campur semua bahan-bahan untuk membuat pasta – jumlah yang anda gunakan bergantung semata-mata kepada keperluan anda. Kacau sehingga anda mendapat campuran berkrim. Memohon tampal pada kaki dan tangan dan biarkan selama 20 minit, sebelum membilas dengan air. Ulangi proses selama 15 hari untuk melihat perbezaan – anda boleh mengambil sebelum dan selepas gambar untuk benar-benar melihat bagaimana paste.

Tips
Anda boleh mendapatkan pasta yang sama dengan lemon dan timun jus dicampur dengan sedikit kunyit. Prosedur ini tetap sama.
Selepas menggunakan jus lemon pada kulit anda, pastikan anda mengelakkan matahari selama beberapa jam, atau anda akan mendapat kesan sampingan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here