Sering Tenung Meja, Digelar Murid Tiada Kepala Oleh Guru Lain- Akhirnya Guru Ini Dapat Tahu Sebenarnya.. Respect!

Tugas sebagai guru sememangnya berat dan besar tanggungjawab. Bukan sekadar mengajar sahaja, malah guru adalah ibu bapa kedua kita semasa berada di sekolah. Seperti kisah yang kami ingin kongsikan ini, ia menceritakan mengenai seorang guru punyai seorang murid yang sangat diam, ketika sesi pembelajaran dia akan tenung meja sahaja.

Guru ini pelik serta pada masa sama ingin tahu apa masalah dihadapi oleh anak muridnya itu. Sehingga lah pada satu hari dia mendapat tahu bahawa..

Kisah punyai seorang pelajar yang tak bercakap

‘Cikgu lain biar je. Sebab dia memang tak bercakap..’

Mungkin orang susah

Dapat buku, catit semua yang ditulis oleh guru

Dipandang rendah oleh guru-guru lain

Sudah mula berinteraksi

Ajar erti kesabaran

Berjaya buat murid tersenyum


Orked 🌸@amymistika

Replying to @amymistika

Then, pd hari jamuan tu. Aku dpt rasa yg dia tak dtg. Sbb pelajar Chinese kan susah sikit nk approach. Tapi ttiba dia whatsapp. Happy sgt 😂😄 pic.twitter.com/sz10IKST5q

Orked 🌸@amymistika

And masa seisi bergambar, aku minta dia senyum sbb aku cakap “ni last day saya, please give me a smile“. And he was trying. 😉pic.twitter.com/ns3vExmIhq

11:00 PM – Dec 5, 2017

 52 Replies

 5,708 Retweets

 9,896 likes

Twitter Ads info and privacy


Orked 🌸@amymistika

Replying to @amymistika

And masa seisi bergambar, aku minta dia senyum sbb aku cakap “ni last day saya, please give me a smile“. And he was trying. 😉pic.twitter.com/ns3vExmIhq

Orked 🌸@amymistika

Aku minta setiap sorang bagi ucapan. Sampai turn dia, dia malu2. Tapi dia bercakap ! 😂😄😄 pic.twitter.com/T1vZW0NEM9

11:09 PM – Dec 5, 2017

 33 Replies

 4,288 Retweets

 9,190 likes

Twitter Ads info and privacy


Orked 🌸@amymistika

Replying to @amymistika

Okay last. Masa nak balik, kawan dia ada buat lawak. Then aku ternampak dia senyum. Aku suruh kawan dia ulang semula.

Orked 🌸@amymistika

Then dia bg senyuman paling manisss ! Walaupun dia tak cakap senyum tu utk aku. Tp aku rasa dh reward diri sendiri sbb tak prnh putus asa. 🙂 pic.twitter.com/A1FNyRcnf7

11:13 PM – Dec 5, 2017

 58 Replies

 2,538 Retweets

 5,522 likes

Twitter Ads info and privacy

Terima kasih diatas pengalaman dan pengajaran

 

Sumber: OHBULAN!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here