Terbaru, Mac Pula. Erra Perjelas Isu Sebenar Pada Sidang Media.

Primadona filem Melayu moden, Erra Fazira pada Rabu menegaskan ura-ura terbaharu kononnya dia bakal bertunang dan berkahwin dengan penyanyi Shahir dalam masa terdekat adalah tidak benar sama sekali.

Erra atau Fazira Wan Chek berkata, selagi tiada sebarang pengumuman atau perkongsian daripada pihaknya sendiri mengenai perkara itu maka ia adalah spekulasi semata-mata.

“Orang (luar) boleh bercakap dan beri apa saja tarikh untuk tunang atau kahwin tapi semua itu bukan daripada (mulut) saya sendiri.

“Semua tarikh yang diperkatakan adalah spekulasi yang bukan datang daripada saya atau pengurusan saya. Selagi bukan daripada mulut saya maka anggaplah ia sekadar angin yang berlalu,” katanya.

Kekecohan timbul baru-baru ini apabila bintang berusia 43 tahun itu didakwa bakal mengikat pertunangan dengan Shahir atau Ahmad Shahir Zawawi, 30, dalam masa terdekat dan berkahwin pada 9 Februari depan.

“KALAU ada tarikh kahwin atau berita gembira mengenai hubungan saya dengan Shahir, saya akan kongsi kepada semua,” kata pelakon popular, Erra Fazira yang dikatakan bakal berkahwin pada 9 Februari ini.

Erra, 44, berkata dia menganggap semua berita yang keluar itu sekadar angin lalu dan minta semua pihak berhenti daripada terus membuat spekulasi.

“Di akhbar keluar kata saya nak kahwin 9 Februari. Terbaru, Mac pula. Selagi tidak keluar dari mulut saya sendiri, jangan percaya.

“Kalau ada berita gembira nanti, saya takkan sorok. Saya akan berkongsi kepada semua terutama rakan media. Saya takkan lupakan jasa pihak media yang selama ini bersama saya dari dahulu sampai sekarang,” katanya kepada Harian Metro.

Erra turut berterima kasih kepada semua pihak yang ambil berat mengenai dirinya dengan Shahir.

Erra akui, dia dan bekas juara Akademi Fantasi musim kelapan (AF8) itu masih berkawan dan belum ada perancangan untuk berkahwin.

“Saya dan Shahir masih berkawan dan berhubung baik. Saya macam orang lain juga, soal jodoh bukan datang daripada saya.

“Lagi satu, bukan urusan saya untuk ambil tahu dan masuk campur masalah dihadapi Shahir. Saya ada batas sendiri. Jadi, jangan kaitkan saya dengan apa yang dilalui Shahir.

“Saya sedar ramai yang ambil berat terhadap saya apatah lagi selepas timbul isu membabitkan Shahir. Saya anggap mereka seperti ibu bapa yang ambil berat kepada anak sendiri. Apa saya inginkan sekarang, doakan yang terbaik untuk saya,” katanya.

Hubungan pasangan itu sering mencuri perhatian umum dengan pelbagai isu sejak mereka berkawan kira-kira empat tahun lalu.

Erra berkata, secara logiknya dia pasti berkongsi perkara besar itu kepada umum jika perancangan mengenai pertunangan atau perkahwinan benar-benar berlaku.

“Masalahnya benda itu memang tidak ada langsung. Kami masih berkawan macam biasa seperti yang saya terbuka kongsikan sebelum ini.

“Kalau ada (ketetapan tarikh) saya takkan kedekut untuk berkongsi termasuklah kepada media. Saya kenang jasa dan sokongan media kepada saya selama ini,” katanya.

Tambahnya, perancangan ke arah perkahwinan tidak pernah diperkatakan dan bukan keutamaan baginya ketika ini.

“Pada tahun ini apa yang saya nampak keutamaan adalah pada kerja. Hal jodoh itu urusan Allah. Buat masa ini apa yang saya nampak dan rancang untuk untuk urusan kerja.

Hubungan Erra dan Shahir mendapat perhatian sejak empat tahun lalu.

“Tapi bukan bermakna saya mahu menidakkan andai jodoh tiba pada tahun ini. Cuma perancangan khusus tentang kahwin belum diperkatakan lagi,” katanya.

Malah, Erra berkata, dia juga meminta pertimbangan semua pihak agar tidak terus mengasaknya dengan hal-hal peribadi berkaitan Shahir pada masa akan datang.

“Macam saya sudah jelaskan sebelum ini janganlah tanya saya lagi apa-apa isu atau masalah peribadi membabitkan Shahir lagi pada masa akan datang.

“Kami memang berkawan tapi hal peribadi dia saya letakkan batas dan tidak mencampuri langsung pun.

“Cuma sudah tentu sebagai orang yang dekat dengannya saya ada menasihatinya untuk menjadi lebih baik dan menyelesaikan isu-isu yang timbul tapi lebih daripada terletak pada dirinya sendiri,” katanya.

Menerusi sidang media sama, Erra mengumumkan kini bernaung di bawah syarikat pengurusan MindOrder Sdn Bhd bermula awal tahun ini.

Sumber : Mstar dan Harian Metro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here