Teruk Dihentam Isu Suplemen Bayi, Neelofa Akhirnya Buka Mulut dan Responnya Mendapat Pujian Netizen


Beberapa hari lepas pelakon Neelofa teruk dihentam kerana mempromosikan suplemen menganjalkan kulit yang dipercayai boleh juga menyembuhkan eczema untuk bayi. Netizen dan doktor sendiri menyelar tindakan pelakon itu kerana dilihat boleh membahayakan kesihatan bayi.

Tidak terus membuat kenyataan setelah isu berkenaan viral, Neelofa akhirnya membuka mulut mengenai hal berkenaan. Ini respon ringkas pelakon berkenaan.
Hargai komen dan keprihatinan semua

Katanya, dia sedia maklum mengenai situasi dihadapi CnG (nama produk dipromosikan) yang berkait dengan Igstory miliknya. Tambahnya, dia menghargai dan memahami komen dan keprihatinan semua.

Pihak pengurusan CnG bekerja keras untuk menjernihkan isu ini dan berusaha bagi menyelesaikan kekeliruan yang berlaku. Neelofa juga turut meluahkan penghargaan kerana kesabaran dan pemahaman semua.
Semua orang buat silap

Responnya itu mendapat perhatian pengikutnya dan mengatakan sebagai manusia, adalah normal untuk melakukan kesilapan. Namun apa yang membezakan antara semua adalah bagaimana kesilapan itu ditangani.
Profesionalism terbaik!

Ada juga pengikut si cantik ini yang merasakan respon ringkas Neelofa itu menunjukkan tahap profesionalisme pelakon berkenaan dalam berhadapan kritikan.

Terdahulu respon artis terhadap produk Neelofa

“Kenapa Dia Buat Benda Ni?”- Alicia Amin Kesal Dengan Neelofa

Model dan pelakon sensasi Alicia Amin tidak senang terhadap satu produk yang dipromosikan oleh Neelofa di IG Storynya yang dikatakan boleh diberi kepada bayi.

Diharap Neelofa mengambil serius teguran ini kerana suplemen yang tidak ketahui kandungannya mungkin memberi kesan kepada organ dalaman bayi.

Alicia berpendapat, seorang berpengaruh seperti Neelofa tidak sepatutnya menyokong produk sebegitu.

Dia tidak dapat menerima bahawa individu yang pernah disenaraikan dalam Forbes 30tergamak melakukan perkara ini.

Alicia juga kesal dengan tindakan Neelofa yang dianggap sebagai idolanya dalam bidang keusahawanan.

Sebelum ini satu kritikan telah dilemparkan terhadap Neelofa dari Doktor Rafidah Abdullah melalui twitter kerana menjadi endorser satu produk suplemen yang juga disasarkan untuk bayi.

Sumber – Hangat.com

‘Tak Semua Boleh Jual Dekat Orang Ramai’ – Wardina Safiyyah Selar Neelofa?

Tindakan Neelofa mempromosikan produk kesihatan untuk kanak-kanak dan bayi di instagram storynya baru-baru ini telah mengundang pelbagai respon daripada netizen. Mereka berpendapat pengambilan suplemen bagi kanak-kanak tidak diperlukan kerana boleh menyebabkan masalah kesihatan.

Wardina Safiyyah juga tidak ketinggalan meluahkan rasa terkilannya berkenaan isu ini. Melalui perkongsian seorang rakan, katanya tidak perlu suplemen merepek sebegini lebih-lebih lagi kanak-kanak dan bayi.
Kenapa wakil Forbes kita buat perkara ni? – Alicia Amin


Perkara ini tak beretika

Saya kena beritahu ini. Perkara ini tak beretika. Promosi produk kurangkan kedutan dan anjalkan kulit untuk kanak-kanak dan bayi? Pertama, kanak-kanak tak perlukan suplemen sebegini. Kedua, bayi? Tahukah betapa bahayanya suplemen ini kepada buah pinggang mereka? Ketiga, kanak-kanak 12 tahun ke atas ambil maksimum 4 tablet? Maknanya bagi kanak-kanak berumur 12 tahun mereka perlu ambil dos sama seperti usia 40 tahun?

Seseorang perlu beritahu dia. Kalau saya ada contact number, saya dah beritahu. Tapi saya tiada.

Tak semua benda yang boleh dijual, perlu dijual kepada semua orang.

Ini bukan sahaja untuk Neelofa tetapi kepada banyak lagi produk lain. Kenapa kita terlalu mudah percaya?

Tak payah makan semua benda-benda merepek ni semua people! TAK PAYAH! Tak payah supplement ni semua… apa yang anda buat hanya membuatkan mereka kaya. Kita tak perlukan suplemen ini semua. Mungkin sebab awak ada duit, awak nak lebih dan lebih lagi..

Sumber : cite heboh

Sumber : sembangberisi.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here