UPLOAD GAMBAR LIANG LAHAD BERAIR, INI PERINGATAN NORA YANG BUAT NETIZEN SENTAP..APA CERITA SEBENARNYA?

Upload Gambar Liang Lahad Berair, Ini Peringatan Nora Yang Buat Netizen Sentap..Apa Cerita Sebenarnya?

Bukan senang untuk menjadi seorang Ibu tunggal selepas pemergian suami yang tercinta. Nora atau nama sebenarnya Wan Norafizah Ariffin nampaknya tabah menjalani kehidupan bersama anak-anak walaupun masih menanggung kesedihan selepas 7 bulan kematian suami iaitu Johan Nawawi.

Insaf Dengan Kematian

Bercakap tentang kematian selalu mendatangkan perasaan tidak selesa. Adakah kita berada di dalam golongan mereka yang tak pernah langsung ingat kepada mati kerana hati kita terlalu fokus terhadap urusan kehidupan di dunia ini.

Jika pun sesekali kita ingat kepada mati, itu adalah di atas dasar merasa sedih dan sesal terhadap dunia yang akan ditinggalkan.

Seperti yang cuba disampaikan oleh Nora menerusi Instagramnya, supaya kita sentiasa ingat kepada hari kematian.

Ini tempat kita. Walaupun jutaan follower, harta bertingkat- tingkat, , kat sini sorang2 saja….satu benda zahir pun tak boleh bawak….pakai kain putih saja.
Dah bersedia kah kita? Bayangkan esk giliran kita atau org yg kita sayang….

Nora memuatnaik gambar liang lahad yang dipenuhi air dan mengingatkan peminat supaya sedar bahawa dengan ada jutaan peminat, tidak membawa apa-apa erti selepas kita kematian.

Nasihat Nora itu mendapat reaksi dari netizen dengan mendakwa peringatan itu amat berharga sekali kerana sesuatu kejadian yang paling dekat sekali dengan kita hari ke sehari ini adalah MATI.

Credit:hangat. Com

.

Bayangkan kehidupan tanpa jari. Mungkin bagi mereka yang bekerja tidak boleh menaip pada papan kekunci komputer masing-masing, tidak boleh menulis dan pelbagai lagi.

Jari memainkan peranan yang penting dan unik di dalam kehidupan kita. Cap jari kita juga menyimpan pelbagai data berkaitan dengan diri.

Justeru, kami ingin mengupas rahsia di sebalik bentuk ibu jari anda apabila ia diangkat. Teruskan membaca!

Sudah kenalpasti bentuk yang mana satu? A? B? atau C?

Bentuk A (Tegak)

Anda merupakan seorang yang sangat berdikari, kerana apa pun terjadi anda hanya mengharapkan pada diri sendiri sahaja. Jika anda terlibat di dalam sesuatu perkara, anda akan pastikan perkara tersebut diselesaikan.

Sungguhpun ianya merupakan sesuatu yang bagus kerana anda boleh mencipta kejayaan sendiri, tetapi anda harus berhati-hati! Hal ini kerana jika anda berjuang seorang diri, anda akan cenderung untuk berasa sunyi.

Bentuk B (Sedikti condong ke hadapan)

Daripada luar, anda kelihatan tenang tetapi realitinya anda seorang yang agak cuai sebenarnya. Anda sentiasa memendam perasaan, supaya orang lain boleh meneka apakah yang berada di dalam kotak fikiran anda.

Anda juga sangat perihatin terhadap orang di sekeliling anda, malangnya anda tidak menumpukan perhatian kepada diri anda sendiri.

Bentuk C (Sedikit condong ke belakang)

Anda merupakan seorang yang sangat yakin terhadap diri sendiri, meletakkan keutamaan kepada diri anda dan tidak pentingkan pandangan orang lain terhadap sesuatu perkara.

Bagi seseorang yang baru mengenali anda, mereka akan mempunyai persepsi negatif terhadap anda.

Namun, apabila mereka benar-benar mengenali anda, barulah mereka kenal siapa anda sebenarnya dan mereka begitu senang dengan kehadiran anda. Jadi, yang mana satukah jari anda?

Credit Era Baru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here