(Video) “Kahwin Nanti Duduk Rumah Setinggan” – Belanja RM10,000 Sejam, Ini Respons Ibu Elfira Loy!

 

Sepotong video Unboxing Los Angeles Sephora Haul yang memaparkan telatah Elfira Loy berbelanja sakan di Los Angeles, Amerika Syarikat baru-baru ini tular.

Video yang dimuat naik di akaun Youtube milik Elfira, Twink3l TV pada Sabtu lepas itu mendapat kecaman netizen yang menyifatkan pelakon itu membazir.

Malah ada segelintir netizen yang meramal bakal suami Elfira, Sufian Suhaimi perlu lebih berusaha keras bagi memenuhi menanggung hidup mewah Elfira selepas berkahwin.

Paling mencuri tumpuan dalam video tersebut apabila ibu Elfira, Filzah Yusoff membebel kepada pelakon Biar Mimpi Sampai Ke Bintang itu.

“Eh beli-beli tak apa… Duit dia yang habis, bukan duit aunty jadi apa nak risau.

“Kahwin nanti duduk rumah setinggan je,” katanya berseloroh.

Video pengakuan itu sehingga kini mencatat lebih 300,000 tontonan dan klip sama turut dikongsikan Elfira dalam akaun Instagramnya.

Bagaimanapun, jelas Elfira barangan solek yang dibeli itu bukan miliknya semata-mata dan ada yang dipesan oleh rakan-rakannya juga.

“Saya pergi ke Los Angeles untuk sebuah acara tetapi sempat membeli-belah.

“Selama sejam di kedai itu, saya berbelanja hingga hampir RM10,000. Tak tahulah kenapa jadi begini tetapi apabila sampai di kaunter pembayaran, saya tak boleh patah balik. Jadi, kita terima sahajalah,” katanya.

Elfira bagaimanapun mengakui menyesal berbelanja sedemikian untuk barangan kecantikan tersebut.

Teks oleh: Amri Hassan
Sumber: Youtube Twink3l TV via Puncakviral

 

JATUH DARI KETINGGIAN 62 TINGKAT DAN MERAKAM SENDIRI DETIK KEMATIANNYA

 

Seorang peminat lelaki “adrenalin junkie” Cina yang berusia 26 tahun telah disahkan meninggal dunia lebih daripada sebulan selepas bintang online popular ini tiba-tiba berhenti menyiarkan video aksi ngeri panjat bangunannya di Weibo.

.

Polis mengesahkan yang lelaki tersebut, Wu Yongning telah jatuh dari bangunan Huayuan Hua Center, iaitu salah satu bangunan tertinggi di Changsha, ibukota wilayah Hunan, pada 8 Nov dan menyebabkan kematiannya.

.

Menurut keluarga mangsa kepada Xiaoxiang Morning Herald pada hari Sabtu, cabaran panjat dan gambar aksi atas bumbung tersebut datang dengan hadiah wang tunai 100,000 yuan (US $ 15,000)

Tiada butiran diberikan mengenai siapa penaja itu.

.

Wu, yang berasal dari Ningxiang di Hunan sebelum ini bekerja sebagai pelakon tambahan dalam filem sebelum beralih kerjaya sebagai pemanjat bumbung bangunan. Dia mula memaparkan eksploit dan aksi berani ekstrimnya Weibo, iaitu laman media sosial China, pada bulan Februari.

Dengan lebih daripada sejuta pengikutnya, Wu selalu menampilkan gambar aksi ekstrimnya di media sosial dan platform live streaming, dan followernya juga mula rasa curiga apabila Wu langsung tidak share apa-apa video lebih dari sebulan.

.

Kekasihnya, yang dikenal pasti hanya dengan nama keluarga Fu, membuat laporan kepada polis pada 9 Nov selepas Wu gagal kembali, kata The Beijing News pada hari Isnin.

Menurut laporan media China, mayat Wu dijumpai oleh pekerja yang sedang membersihkan laluan jalan.

Bapa saudara Wu , Feng Shengliang, mengatakan yang Wu mungkin cuba mempertaruhkan nyawanya untuk membawa pulang wang hadiah itu.

.

“Dia sebenarnya merancang untuk melamar kepada teman wanitanya (sehari selepas cabaran),” kata Feng.

“Wu juga  sangat memerlukan wang untuk perkahwinannya, dan untuk membiayai rawatan perubatan untuk ibunya yang sakitnya.”

 

Wu terkenal dengan kebolehan memanjat bangunan pencakar langit tanpa sebarang alat keselamatan langsung, dan hanya bergantung pada “latihan seni mempertahankan diri dan perancangan yang teliti,” menurut salah satu catatannya di Weibo.

,

Dia telah berkongsi hampir 300 video pengembaraan dan aksi ngerinya di atas pelbagai bangunan di China, kata laporan itu.

Salah seorang rakan Wu, Charlie_7U yang juga berkecimpung dalam bidang yang sama, mengatakan yang Wu kerap memaksa dirinya mencuba aksi-aksi yang kadang-kadang di luar batas kemampuannya, bahkan pernah menyelamatkan Wu sekali dari kemalangan semasa aksinya sebelum mereka berhenti panjat bangunan sama-sama.

 

Sumber : NST, Weibo, Tribunnews via cokelatmango

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here