VIDEO PALING KEJAM!! Budak 7 Tahun Dibakar Hidup² Hanya Kerana Kesalahan Yang Tidak Masuk Akal!!


Seorang budak dibelasah sekumpulan perusuh sebelum dia dibakar hingga mati. Kejadian itu berlaku di daerah Badagry di ibu negara Nigeria.

Rakaman video menunjukkan kanak-kanak itu dengan mukanya berdarah mengangkat tangan sambil orang ramai mengelilinginya dalam keadaan kakinya diikat.

Dia dituduh merompak peniaga tempatan dan juga mengancam membunuh penduduk sebelum ditangkap.

Kanak-kanak itu yang namanya tidak dinyatakan dipukul berulang kali walaupun merayu supaya dimaafkan.

Seorang lelaki dilihat cuba meletakkan tayar terpakai pada lehernya. Ia bertujuan mencurahkan minyak tanah pada tayar berkenaan sebelum api dinyalakan untuk membakar mangsa.

Budak itu berjaya menolak tayar itu. Namun, dia tetap dibakar hingga mati walaupun sebahagian penduduk mendesak dia diserahkan kepada polis.

Video itu dimuat naik ke media sosial dengan ada pengguna berkata, budak itu berusia 15 tahun dan ada yang berkata, dia mungkin berumur tujuh tahun.

Budak itu didakwa ditangkap di sebuah pasar raya ketika cuba mencuri makanan. Dia sebelum ini ditangkap beberapa kali kerana kesalahan sama di samping merompak penduduk tempatan.

Mangsa telah dibakar dan dipukul hingga mati. Kejadian ini telah menjadi viral dengan mendapat liputan media di seluruh dunia.

Komando Polis Daerah Lagos mengatakan ia telah menemui mayat yang tersisa dari suspek rompakan yang dibakar hingga mati oleh seorang pengacau di wilayah Orile di negeri itu. Pesuruhjaya Polis Negeri, Fatai Owoseni, berkata suspek dipercayai berusia di antara 20 dan 25 tahun,

Owoseni, yang menyatakan bahawa kejadian itu berlaku kira-kira jam 4 pagi Sabtu lepas, berkata pihak polis telah menghubungi agensi kecemasan kerajaan negeri untuk mengutip mayat tersebut. Wartawan telah melaporkan bahawa seorang penjaga di perhentian bas menangkap budak lelaki itu setelah mendakwa telah mencuri dompet, mengambil tayat dan membakarnya.

Salah seorang saksi telah menceritakan bahawa suspek dan dua orang lagi yang menyerang pejalan kaki di perhentian bas dan menikamnya beberapa kali.

Suspek, dalam video yang menjadi viral di media sosial, dikatakan telah ditangkap selepas anggota gengnya melarikan diri selepas mangsa terbakar hingga mati. Polis mengatakan adalah tidak adil untuk menyalahkan polis, kerana sesetengah anggota kumpulan itu telah ditahan sebelum ini, dituduh di mahkamah, tetapi dibebaskan dengan ikat jamin.

Beliau menambah bahawa orang ramai perlu bersatu untuk melawan ancaman keadilan hutan. Beliau berkata, “Dalam siasatan polis, didapati bahawa orang yang telah dijatuhkan dalam video itu adalah orang dewasa. Polis menemui mayatnya di sebuah terusan di kawasan Orile. Dia seorang dewasa berusia antara 20 dan 25 tahun.

Agensi pengurusan kecemasan negara telah dihubungi untuk menguruskan mayat. Siasatan kami mendedahkan bahawa dia dan dua anggota gengnya telah menyerang mangsa dengan parang untuk merampas dompet dan telefon bimbitnya. “Ia juga mendapati anggota gengnya telah beroperasi di kawasan itu untuk seketika. Beberapa ahli geng telah, pada satu masa atau yang lain, telah dituduh di mahkamah dan melalui proses peradilan namun dibebaskan setelah mendapat jaminan.

“Semasa kejadian ini, kumpulan itu mengumpul parang dari suspek dan menyerangnya. Sebagaimana kita mengutuk semua tindakan yang tidak sah dan orang yang mengambil undang-undang ke tangan mereka, anda akan bersetuju bahawa apa yang berlaku adalah masalah masyarakat. “Ia tidak akan menjadi kebaikan untuk menyalahkan polis. Ia adalah ancaman yang kita semua perlu berjuang. Polis akan terus membuat tangkapan apabila jenayah dilakukan. “

Sambil itu dalam kes berlainan di Amerika Syarikat – Dua adik-beradik wanita mengaku tidak bersalah di Mahkamah Brockton di sini atas kesalahan mencederakan dua kanak-kanak semasa melakukan amalan sihir voodoo di Bridgewater Timur baru-baru ini.

Kedua-dua tertuduh, Rachel Hilaire, 40, dan Peggy LaBossiere, 51, didakwa menyemburkan api pada wajah mangsa seorang kanak-kanak perempuan berumur lima tahun dan abangnya berusia lapan tahun selepas diminta oleh ibu kanak-kanak itu.

Menurut laporan, kedua-dua mangsa diikat menggunakan tali sebelum amalan ritual itu dilakukan untuk menghalau roh jahat keluar daripada jasad kedua-dua beradik berkenaan.

Polis menahan ketiga-tiga wanita itu selepas mengunjungi kediaman mangsa hasil maklumat daripada penduduk setempat.

Kanak-kanak perempuan itu mengalami luka terbakar kelas ketiga selain beberapa luka kesan dikelar pada tubuh menggunakan sejenis senjata tajam. Abangnya pula dipaksa berbogel sebelum disapukan sejenis tumbuhan dan disemburkan api.

Ibu kanak-kanak itu memberitahu pegawai penyiasat bahawa dia berasakan anak-anaknya dirasuk roh jahat, manakala Hilaire dan LaBossiere menggunakan ritual voodoo Haiti untuk menghalau roh itu, lapor portal Wicked Local.

Hilaire dan LaBossiere dikenakan ikat jamin AS$50,000 (RM194,400) dan akan dibicara pada minggu hadapan atas tuduhan menyebabkan huru-hara, serangan dan penderaan seksual ke atas remaja bawah 14 tahun menggunakan senjata berbahaya. – Agensi

Sumber dari Dunia Hijrah

Sumber : sembangberisi.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here