[VIDEO] PENDUDUK GEMPAR!! TEMUI BENDA ANEH DALAM TANAH!. RUPA-RUPANYA INI .. SANGAT MENGEJUTKAN

Ringkasan Video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)
Penduduk Gempar! Temukan Benda Aneh Dalam Tanah. Rupa-Rupanya Ini… Memang Mengejutkan

SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK TERUS TONTON VIDEONYA JIKA ANDA KESUNTUKAN MASA UNTUK MEMBACA

Baru baru ini seluruh penduduk di sebuah kampung di Myanmar dikejutkan dengan penemuan benda aneh di dalam tanah yang digali.

Kisahnya bermula apabila sebuah syarikat berhasrat membangunkan kawasan itu dengan mendirikan bangunan kilang dan pejabat mereka.

Apabila kerja kerja pembersihan dan penggalian dimulakan mereka dikejutkan dengan penemuan satu benda pelik yang besar dan panjang di kawasan yang digali.

Pada awal penemuan benda tersebut ramai yang mengatakan bahawa itu adalah fosil haiwan purba yang hidup berjuta tahun dahulu.

Oleh kerana perasaan ingin tahu dan ketakutan yang membuak buak maka pihak syarikat tersebut mengambil keputusan untuk memanggil pasukan pakar arkeologi untuk mengkaji dan mengekskavasi kawasan tersebut.

Setelah beberapa minggu menjalankan kajian dan penelitian yang mendalam akhirnya semua orang terkejut besar kerana benda besar dan panjang tersebut sebenarnya adalah sesuatu yang bernilai tinggi iaitu batu permata.

Bongkahan permata raksasa ini akan kelihatan memancar warna hijau yang berkilauan setelah dibersihkan dan harganya akan mencecah jutaan ringgit.

Batu permata raksasa ini terbentuk secara semulajadi di dalam bumi yang mengambil masa jutaan tahun dahulu.Pembentukan permata ini memerlukan keadaan geologi yang sangat ekstrim dan hanya terjadi 1 dalam sejuta tahun.

Batu permata ini adalah hasil bumi yang paling berharga dan hanya pernah ditemui di Myanmar.Kini batu permata ini menjadi harta kerajaan yang paling bernilai di Myanmar.

Sila tonton video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here