(Video) TERKINI! Suspek Baling Kerusi Sudah Ditahan Polis, Mayat Mendiang Gagal Dibawa Naik Ke Rumah Akibat Lif Rosak…

Suspek yang mengakibatkan kematian seorang pelajar tingkatan 3, mendiang Satiswaran maut akibat terkena balingan kerusi dipercayai dari tingkat 21 Flat PPR Seri Pantai sudah ditangkap dan dibawa ke balai polis untuk pengesanan cap jari.

Hal ini disahkan oleh ibu saudara mangsa, Jaya yang memaklumkan kepada Remaja di mana jelasnya, satu keluarga yang tinggal bersebelahan rumah ibunya sudah dibawa oleh pihak polis bagi mengesan pelaku yang melakukan perbuatan yang dikecam ramai ini.

Keluarga ini mahukan satu pembelaan untuk mendiang Satiswaran

“Kami tidak tahu siapa yang buat namun pihak polis sudah membawa sekeluarga ini bagi mengesan cap jari. Saya hendak tahu siapa pelakunya dan mengharapkan balasan dikenakan adalah setimpal,” katanya dalam nada sedih.

Terkini,  mayat mendiang Satiswaran sudah selesai dibedah siasat dan dibawa balik ke kediaman keluarganya di Tingkat 16 PPR tersebut.

Namun Remaja difahamkan masalah kerosakan lif yang berlaku di blok  berkenaan menyukar mayat mangsa dibawa ke atas dan buat masa ini masih diletakkan di dalam van sementara jalan penyelesaian dicari.

Mayat mendiang Satiswaran terpaksa diletakkan di dalam van buat sementara waktu ekoran masalah lif di PPR ini

Esok sekitar jam 11 pagi, satu upacara keagamaan akan dilakukan oleh keluarga mendiang Satiswaran sebelum mangsa dikebumikan di tanah perkuburan Hindu di Kayu Ara, Damansara.

Seorang remaja lelaki maut selepas ditimpa kerusi yang dicampak dari tingkat atas PPR Seri Pantai, Pantai Dalam malam tadi.

Mangsa, S. Sathirawan, 15, meninggal dunia di tempat kejadian akibat daripada hentakan kerusi pejabat yang tepat mengenai kepalanya.

Menurut ahli keluarga mangsa yang enggan dikenali, kejadian berlaku kira-kira pukul 8 malam.

Ketika kejadian, mangsa bersama ibunya baru pulang dari kedai runcit, tiba-tiba kerusi tersebut jatuh dari tingkat atas dan mengenai mangsa.

“Anak adik saya meninggal dunia hari ini kerana ada orang baling kerusi kena kepala dia. Saya sendiri nampak keadaan itu. Saya tak nak perkara ni terjadi kepada sesiapa lagi, orang muda atau dewasa,” kata Citra, seorang ahli keluarga mangsa.

“Pihak PPR, tolong ambil tindakan hal ini!” tambahnya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, ACP Ruslan Khalid mengesahkan kejadian.

Kes disiasat mengikut Seksyen 304A Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kematian secara cuai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here