(Video)Terus Mengasak…Kali Ni Sheila Rusly Pula Menangis…Janna Nick Power…

Pada tahun 2016, Janna Nick memulakan kerjaya muziknya dengan melepaskan single debutnya, “Mungkin Saja”, diikuti oleh single follow-upnya, “Akan Bercinta”.

Janna dilahirkan pada 1 Jun 1995 di Sungai Petani, Kedah kepada keluarga dari keturunan Cina, Pakistan dan Siam. Beliau adalah anak kedua daripada empat beradik dan berpendidikan di Sijil Pelajaran Malaysia.

Janna Nick memulakan kerjaya lakonannya pada tahun 2012 dengan memainkan peranan kecil dan menyokong beberapa drama teleomvie dan TV. Dia mendapat peranan terobosannya sebagai Nur Jannah dalam drama primitif TV3 Syurga Nur yang dipasangkan dengan Amar Asyraf. Dia kemudian membintangi Iman Firdaus di Kau Aku Kita yang disiarkan di rangkaian yang sama, berpasangan dengan Saharul Ridzwan, yang memenangi kategori Pelakon Pilihannya di Festival Drama Festival Kuala Lumpur 2016.

Dia juga muncul dalam video muzik Siti Nurhaliza, “Mikraj Cinta”. Pada tahun 2016, Nick melancarkan single debutnya, “Mungkin Saja”. Pada tahun 2017, dia membuat debut filemnya dengan Kimchi Untuk Awak yang dibintangi Aiman Hakim Ridza dan Emma Maembong di mana dia bermain Zara, salah satu antagonis utama filem itu. Juga pada tahun yang sama, dia membintangi Fattah Amin di My Coffee Prince, sebuah remake Malaysia dari siri televisyen Korea Selatan 2007, The 1st Shop of Coffee Prince. Dia juga mengeluarkan lagu berjudul “Akan Bercinta” yang merupakan lagu kedua.

Tengok Video Dibawah Dulu baru buat paham kenapa akak ni menangis…sian dia..harap semua ok..
Sila tonton video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here